Jonkies troeven oudjes weer af!

MSV 6 – MSV 4    2 ½– 1 ½

 

 

Vrijdag werd voor de  2e keer gestreden tussen de twee Meppelse teams, jong tegen oud!

De eerste keer werd het 4 e afgetroefd met 3 -1 dus we waren superscherp om het nu beter te doen.

Bij afwezigheid van Cor Panhuis werd Bert Bakker opgeroepen als ‘supersub’ ! Die taak deed hij met glans want hij wist Florian Molanus te verslaan! Hij kwam niet goed uit de startblokken maar profiteerde volop van een fout van en kon zo een punt aantekenen. Op bord 4 speelde onze captain Leo Bosma niet zo’n beste pot en kon Leon van de Berg daarvan volop profiteren.  Met een dame achter is het moeilijk spelen!

Op het eerste bord speelde ik tegen het talent Joas Tiggelaar. Het was een interessante strijd waarbij Joas 3 pionnen meer had tegen een paard. De pionnen van hem kwamen gevaarlijk op zetten maar ik verscheen met mijn dame achter zijn linie en kon hem eeuwig schaak houden.  1 ½- 1 ½.

Op bord 3 moest de beslissing vallen. Theo Peereboom speelde met wit tegen Wessel Adema. Het was een spannenede strijd met kansen over en weer. Theo verbruikte veel tijd terwijl Wessel zijn hoofd koel hield ondanks de druk die op dat moment op zijn schouder drukte. Hij sloeg het remiseaanbod van Theo af en met een mooie combinatie werd Theo alsnog mat gezet! 2 ½ – 1 ½.

Felicitaties voor Meppel 6 en wij zullen onze wonden moeten likken en toch nog proberen tegen de andere 2 teams een overwinning te boeken.

Piet Nieuwenhuizen