MSV 2 verplettert Pallas 2

Op 6 maart 2018 heeft MSV 2 de thuiswedstrijd tegen Pallas 2 met 7-1 gewonnen. De bezoekers hadden een paar invallers, maar daar was eerst weinig van te merken. Pas na elf uur kwamen er beslissingen en als je mij halverwege de avond had gevraagd hoe het zou aflopen, had ik geen voorspelling kunnen doen. Ik mag wel stellen dat het een enigszins geflatteerde overwinning is geworden. Maar goed, die tellen ook. Het was ook best wel spannend, want aan een aantal borden kon het alle kanten op. Ik zelf had een wat riskante opening gespeeld en een pion op d6 stond vervelend in het vijandige kamp, maar er dreigde ook pionverlies.

Luit stond degelijk opgesteld, Harry had een stuk geofferd voor twee pionnen, maar datzelfde kunstje deed de tegenstander van Marco, Alwin won een pion, maar moest uitkijken, bij Stefan en Gerhard was het weer betonschaak met een beslissing in de tijdnoodfase en Menno had niet veel. Teamcaptain Alexander was vrij, maar hield alles nauwlettend in de gaten.

Opeens won Luit een toren en alhoewel de tegenstander doorspeelde tot het bittere einde liet Luit zich dit buitenkansje niet ontgaan en won gemakkelijk. Marco stond wat eng met een tochtige koningstelling, maar wist alles te keepen en won uiteindelijk de partij. Harry hield het op remise, meer zat er niet in. Ditzelfde gold voor Menno, geen slechte prestatie tegen een tegenstander van formaat.

Ikzelf kreeg de tegenstander steeds meer in de knel. Mijn zwartveldige loper was een doorn in het oog en onder druk van de klok ging het mis voor mijn tegenstander. Eeen lekker overwinning en het stond 4-1. Toen waren onze tijdnood fetisjisten nog volop bezig.

Alwin stond nog steeds een pion voor, maar er waren allemaal vervelende tegendreigingen over de d-lijn. Stefan stond een kwaliteit voor en Gerhard had ook een plusje. De broertjes Pauptit zijn hier erg goed in om met telkens minder dan 30 seconden op de klok toch de beste zet te doen en Stefan kan dit ook. Ze wonnen alle drie en daarmee werd het 7-1 en droop Pallas af.

In de slotronde in Putten tegen het sterke VSG uit Ermelo kunnen we kampioen worden. Dat zou een fraaie prestatie zijn met dit team. Helaas kunnen Marco en Gerhard dan niet wegens werk.

Weliswaar is Boen er niet meer, maar met Harry en Luit kunnen we prima vooruit. Het was een fijne schaakavond en daar gaat het om. Zelfs Menno klaagde even niet over het spelen in een klaslokaal.