Gezellige Sinterklaasschaak en topcompetitie

De laatste drie weken tot de kerstvakantie zijn er geen reguliere trainingen voor de jeugd, maar staan in het teken van Decemberschaak: drie weken lang leuke toernooivormen en veel gezelligheid. We trapten af met een avond Sinterklaasschaak.

Voor de meer gevorderde en veelal wat oudere jeugdleden hield dat in dat ze – onder het genot van pepernoten en chocolade kruidnoten – de derde en vierde ronde van de Topcompetitie speelden. In de Topcompetitie wordt op niveau en met veel sportiviteit geschaakt. Af en toe verslikte wel eens een iemand zich in een tegenstander, maar gelukkig niet in een pepernoot. Zie onderaan dit bericht voor uitslagen en standen.

In het andere lokaal was er een laddertoernooi met schaakvarianten voor de wat jongere jeugd. En voor Topcompetitiespelers die vroeg klaar waren met hun partij. Op volgorde van de ladder (wasknijpers-met-naam aan een stemmig, doch wat hysterisch knipperend, kerstlichtjessnoer) mochten de spelers elkaar uitdagen. Een dobbelsteen bepaalde vervolgens welke variant er werd gespeeld:  pepernotenschaak, schoorsteenschaak, paard in de zak, paardenpower of racende pietjes.

Even geen tegenstander? Dan werd er druk geprobeerd om het record ‘schaaktoren bouwen’ te verbreken: bouw een toren van zo veel mogelijk schaakstukken en tel het aantal stukken op bij de totale waarde van alle gebruikte stukken om je score te berekenen. Mazzeltje: veel vilten onderkantjes van onze schaakstukken zijn kapot, waardoor het bovenste stuk over het onderste stuk te plaatsen viel.

Volgende week is ronde twee van het laddertoernooi (met nieuwe varianten) en wordt er ook weer Topcompetitie gespeeld. De laatste week voor de kerstvakantie sluiten we af met de hele jeugdafdelding af met Crazy Christmas House. Wat dat precies is, is nog even geheim (oftewel: dat weten we zelf ook nog niet helemaal), maar het wordt vast gezellig.


Uitslagen Topcompetitie, ronde 3

Wit Zwart Uitslag
Florian Simon 1-0
Kamil Eva 0-1
Wessel Lars 1-0
Leon Bas 0-1
Marieke Niek 0-1
Thomas Fedde 1-0


Uitslagen Topcompetitie, ronde 4

Wit Zwart Uitslag
Eva Florian 0-1
Simon Wessel 1-0
Niek Bas 0-1
Thomas Kamil ½-½
Lars Marieke 0-1
Mees Leon 1-0


Stand Topcompetitie na ronde 4

Plaats Naam Score
1 Florian 4.0
2 Simon 3.0
Bas 3.0
4 Eva 2.5
Wessel 2.5
6 Niek 2.0
Marieke 2.0
Mees 2.0
9 Kamil 1.5
Thomas 1.5
11 Fedde 1.0
Lars 1.0
Leon 1.0
Kyran 1.0

 

En dan waren er ook nog diploma’s! Vlnr Koen haalde zijn Toren-diploma, Mees het Dame-diploma en Jort kreeg zijn Loper-diploma. Klasse, mannen!