Rustige competitieavond

Slechts zeven partijen waren er gisteren in de interne competitie. Dit had te maken met een gezamenlijke slotronde in de Plataan van MSV 4, 5 en 6. Ik neem aan dat er nog wel een verslag komt.

Daarnaast werd er beker gespeeld door MSV 1 tegen Lonneker, in een van de zaaltjes boven. Een zenuwslopende wedstrijd, waarbij beide partijen een aantal supporters had meegenomen. Uiteindelijk won Lonneker, nadat Fokke de reuzendoder zich in gewonnen stelling liet flessen. Dennis had remise aangeboden en dat had hij beter niet kunnen doen, want zijn tegenstander nam dat na een half uur drentelen en stellingen bestuderen uiteindelijk aannam. In gillende tijdnood joeg Bas zijn tegenstander door de vlag, maar Rienk zag zijn pogingen tot eeuwig schaak mislukken, zodat het 1,5-2,5 voor Lonneker werd. Weg de droom van een finaleplaats. Wat kan schaken soms een naar spel zijn.

In de interne competitie gebeurde weinig spectaculairs. De standen geef ik nu niet, want die moeten nog worden bijgewerkt voor de resultaten in de externe competitie. In de A-groep gaat Fokke op kop met 2,5 punt, gevolgd door een heleboel spelers met 2 punten. In de B-groep gaan 6 man op kop met 2 punten.

Uitslagen:

Willem Wijnstok – Martijn Dijkstra remise

Menno van Koningsveld – Luit Oomkes 1-0

Stefan Spekreijse – Otto van Kooten 1-0

Frank Thuring – Harry Besselse remise

Henk Vosmeijer – Alexander van Setten 0-1

Henk Twerda – Piet Hoornstra remise

Ad Roodhuisen – Wim Pathuis 1-0